02.03.2018
Обележен Дан Медицинског факултета ВМА

Дан Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду обележен је данас на ВМА.
У име Универзитета одбране у Београду присутнима се обратио проректор за квалитет и развој пуковник др Бобан Ђоровић. Честитао је свим припадницима Факултета на резултатима постигнутим у току претходне године, посебно када су у питању реализација наставног процеса, постизање завидних резултата, али и на акредитацији новог студијског програма струковних студија за медицинске сестре. Како је навео, уверен је да ће у наредном периоду Медицински факултет наставити да са истим успехом остварује резултате у пољу образовне и научноистраживачке делатности, а да ће им Универзитет помоћи на том путу.
Заступник начелника ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић у обраћању је рекао да су Војномедицинска академија и Медицински факултет ВМА нераскидиве целине и да се Дан ВМА и Дан Медицинског факултета с разлогом обележавају на исти дан.
Декан Медицинског факултета ВМА потпуковник проф. др Тихомир Илић истакао је да је Медицински факултет ВМА, иако најмлађи медицински факултет у земљи, у исто време факултет са најдужом традицијом медицинског образовања јер најдужа медицинска традиција припада матичној установи - ВМА. Навео је, такође, да се поноси укупним бројем од 455 полазника различитих образовних програма, али у једнакој мери и наставним кадром ове високошколске институције који чини 119 наставника и 49 асистената.
У наставку свечаности похваљени су кадеткиње и кадети за нарочите резултате и посебне успехе постигнуте током школовања, а додељене су и дипломе лекарима који су током претходне године завршили специјализације и супспецијализације на Медицинском факултету ВМА.
ФАКУЛТЕТ
Историјат
Циљ школовања
Универзитет одбране
Организација
Самоевалуација
Акредитација
Документа
ДЕЛАТНОСТИ
Образовна
Научно - истраживачка
Здравствена
Издавачка
СТУДИЈЕ
Основне струковне
Интегрисане академске
Специјалистичке
Докторске
Здравствена струка и ужа специјализација
Програми усавршавања
НАСТАВНИЦИ И САРАДНИЦИ
Наставници
Сарадници
Избор наставника и сарадника
УПИС
Интегрисане академске студије
Специјалистичке студије
Докторске
Здравствена струка и ужа специјализација
Програми усавршавања
Архива
КАДЕТИ
Организација
Живот и рад
Кадетски парламент
Огласна табла
МЕДИЈИ
Фото галерија
Видео
Новински чланци
Актуелности
КОНТАКТ
Деканат
Продекани
Студентска служба
ИНФОРМАТОР О РАДУ