10.09.2020
Свечаност поводом доделе диплома кадетима 6.класе Медицинског факултета ВМА.


   

На Медицинском факултету ВМА одржана је свечаност поводом доделе диплома кадетима 6. класе МФ ВМА. Кадетима је дипломе уручио декан Медицинског факултета ВМА проф. др пуковник Тихомир Илић.

Честитајући кадетима на одличном постигнутом успеху 9,31 декан Медицинског факултета ВМА је истакао да су добијањем дипломе стекли основ за наставак даљег учења и напредовања.

Присутнима се обратио први у класи доктор медицине Младеновић Хаџи Миодраг и захвалио се професорима Медицинског факултета ВМА, који су им усадили љубав према медицини, показали како се воли свој посао, како се пожртвовано и с љубављу треба борити за сваког пацијента. Посебно је изразио захвалност професорима који нису штедели себе током преношења знања и искустава, верујући при том да ћемо једног дана постати и бољи од њих.

Ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић је честитајући најмлађим докторима медицине истакао да је од данас наше друштво и наша Војска богатија и снажнија за њихову оспособљеност. Односом према обавезама током студирања и постигнутим резултатима стекли сте потребна знања и компетенције неопходне за обављање почетних дужности у Војсци Србије, јер сте се школовали за рад током 21. века.

Такође, је нагласио да завршетак студирања и ова свечаност није трајан растанак кадета са Медицинским факултетом и Војномедицинском академијом. Истакао је при том очекивање да ће промовисани доктори медицине врло брзо након почетних дужности у јединицама својим радом оправдати поверење њихових претпостављених како би наставили школовање на специјалистичким студијама ове еминентне високошколске установе.

    

   

Данашњој свечаности присуствовали су и начелник управе за Војно здравство генерал-мајор др Угљеша Јовичић, начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић као и професори Медицинског факултета.


ФАКУЛТЕТ
Историјат
Циљ школовања
Универзитет одбране
Организација
Самоевалуација
Акредитација
Документа
ДЕЛАТНОСТИ
Образовна
Научно - истраживачка
Здравствена
Издавачка
СТУДИЈЕ
Основне струковне
Интегрисане академске
Специјалистичке
Докторске
Здравствена струка и ужа специјализација
Програми усавршавања
НАСТАВНИЦИ И САРАДНИЦИ
Наставници
Сарадници
Избор наставника и сарадника
УПИС
Интегрисане академске студије
Специјалистичке студије
Докторске
Здравствена струка и ужа специјализација
Програми усавршавања
Архива
КАДЕТИ
Организација
Живот и рад
Кадетски парламент
Огласна табла
МЕДИЈИ
Фото галерија
Видео
Новински чланци
Актуелности
КОНТАКТ
Деканат
Продекани
Студентска служба
ИНФОРМАТОР О РАДУ