08.09.2017
Додељене дипломе новој класи војних лекара

У амфитеатру Војномедицинске академије данас су уручене дипломе интегрисаних академских студија медицине кадетима 3. класе Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду, који ће сутра бити промовисани у санитетске потпоручнике Војске Србије.
Честитајући први велики успех на путу освајања струке и науке у оквиру система војног здравства, заступник начелника ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић је, подсећајући младе лекаре на Хипократову заклетву коју су данас положили, нагласио да је управо у њој смисао позива који их очекује.
„Молим вас да је добро запамтите, јер то нису само речи, то је смисао нашег позива и водиља кроз све оне тешке тренутке који вас чекају, а таквих ће бити доста. Свако од многобројних личних и професионалних одрицања је вредно осећања поверења које наши пацијенти и грађани имају у војно здравство. Због тога се од вас с правом очекује да ваше унифоме, и лекарску и официрску, носите часно“, рекао је пуковник Вукосављевић.
Дипломе младим потпоручницнима уручио је декан Медицинског факултета ВМА пуковник проф. др Небојша Јовић, који је честитао новој генерацији лекара и наставницима који су их водили кроз студије.
Из фонда „Стеван Шефер“ ове године сликама су награђени најбољи студент треће класе др Милош Даниловић и најбољи студент прве класе Медицинског факултета др Горан Савић.
„Уместо мртвих легата који најчешће завршавају у неком подруму или на зидовима галерија, одлучила сам да оснујем живи фонд, да се сваке године најбољем студенту додели по једна слика“, објаснила је сликарка Слободанка Ракић Шефер, оснивачица Фонда, чији је супруг Стеван Шефер провео око 40 година на ВМА.
Данашњој додели диплома присуствовао је и ректор Универзитета одбране генерал-мајор Младен Вуруна, као и бивши начелници и ректор ВМА и Медицинског факултета ВМА, генерал потпуковник у пензији Миодраг Јевтић и бригадни генерал у пензији проф. др Марјан Новаковић.
  
ФАКУЛТЕТ
Историјат
Циљ школовања
Универзитет одбране
Организација
Самоевалуација
Акредитација
Документа
ДЕЛАТНОСТИ
Образовна
Научно - истраживачка
Здравствена
Издавачка
СТУДИЈЕ
Основне струковне
Интегрисане академске
Специјалистичке
Докторске
Здравствена струка и ужа специјализација
Програми усавршавања
НАСТАВНИЦИ И САРАДНИЦИ
Наставници
Сарадници
Избор наставника и сарадника
УПИС
Интегрисане академске студије
Специјалистичке студије
Докторске
Здравствена струка и ужа специјализација
Програми усавршавања
Архива
КАДЕТИ
Организација
Живот и рад
Кадетски парламент
Огласна табла
МЕДИЈИ
Фото галерија
Видео
Новински чланци
Актуелности
КОНТАКТ
Деканат
Продекани
Студентска служба
ИНФОРМАТОР О РАДУ